Close
Simon van Capelweg 8 2431 AG Noorden (gem. Nieuwkoop)
Marieke 06-39102238 Wout 0652550259

Vaarroutes

 

Voor de elektroboten zijn in het Plassengebied drie vaarroutes uitgezet: de Noordroute (2 uur), de Middenroute (2,5 uur) en Meijeroute (5 uur). De routes zijn apart te varen, maar ook onderling te combineren of in te korten. Langs de routes zijn er vrije aanlegplaatsen van Natuurmonumenten (Schepengaten, Brammetjesgat, Machinesloot en de Kleine Polder). Fijne plekken om even wat te eten, in het zonnetje te zitten of gewoon te genieten van de rust en het uitzicht.

U krijgt duidelijke en gedetailleerde routekaarten van ons mee.

De routes

Noordroute

De Noordroute ligt aan de noordzijde van de Noordeinderplas en duurt circa 1.5 uur. De route gaat voor het grootste gedeelte door het mooiste gebied van Natuurmonumenten. De route is eventueel te koppelen aan een gedeelte van de Meije route.

Middenroute

De Middenroute duurt circa 2,5 uur. Een gedeelte van de route gaat over de Noordeinderplas en het zuidelijk gedeelte van deze route gaat door het gebied van Natuurmonumenten en is goed te combineren met het noordelijk gedeelte.

Meije route

De Meije route is een prachtige route die gaat het eerste stuk over de Noordroute   daarna door het buurtschap de Meije. U bevaart deels het mooie riviertje De Meije en passeert onderweg de karakteristieke watertoren, in de volksmond ook wel “Pietje Potlood” genaamd. het laatste stuk gaat over het mooiste gedeelte van de midden route.

Deze Koninginnen route duurt circa 5 uur en is mede door de diverse opsteekplaatsen een ideale route voor een gezellig dagje uit.

Hieronder de Google maps kaart met daarop de 3  routes